Co Vás čeká?
Náš Guláš Fest není jen o vaření – čeká vás den plný skvělého jídla, zábavy a přátelské atmosféry!
8:00–12:00 | Vaření gulášů – letos SEGEDÍNSKÝ
Soutěžní týmy rozžhaví kotlíky a pustí se do přípravy těch nejlepších segedýnských gulášů.
12:00 | Ochutnávka odbornou porotou
Odborná porota ochutná soutěžní guláše a začne hodnotit jejich chuť, vůni i celkovou prezentaci.
12:30 – do snězení | Degustace pro návštěvníky
Teď přichází vaše chvíle! Přijďte ochutnat soutěžní guláše a hlasováním rozhodněte o vítězi Ceny publika – „Miláček publika“.
13:00 | Soutěž o nejrychlejšího jedlíka
Máte velký hlad a rychlé lžičky? Pak zkuste pokořit rekord a stát se nejrychlejším gulášovým jedlíkem!
14:00 | Vyhlášení výsledků
Zjistíme, kdo letos uvařil ten nejlepší guláš a kdo si odnese titul „Miláček publika“.
17:00 | DJ & večerní zábava
Po vyhlášení vítězů pokračujeme volnou zábavou a hudebním večerem s DJem.
Chcete se zapojit do soutěže?
Registrace je otevřená pro všechny nadšené kuchaře! Kapacita je omezena na 12 týmů, tak neváhejte a přihlaste se co nejdříve.
Registrovat se můžete zde
Vstupné
250 Kč – celodenní vstupné včetně ochutnávky soutěžních gulášů (ochutnákva od 12:30 do snězení)
děti do 15 let – zdarma
1. Složení týmu
Každý tým tvoří 3 členové – hlavní kuchař a dva pomocníci.
2. Startovné
Výše startovného: 600 Kč za tým
Co zahrnuje: celodenní vstup pro členy týmu a základní potřeby k vaření
Platba: nejpozději den před akcí
Neúčast: startovné je nevratné, ale lze nominovat náhradní tým
3. Registrace
Registrace probíhá do naplnění kapacity 12 týmů
Uzávěrka registrace: den před akcí
4. Ingredience
Vaří se z vepřového masa zajištěného pořadateli
Vlastní tajné ingrediencí, předem připravený vývar a kysané zelí
Všechny přípravy (např. krájení cibule) musí proběhnout až na místě
Minimální množství:
30 ochutnávkových porcí pro veřejnost
2 porce pro porotu (min. 0,2 l na porci)
Tým zodpovídá za bezpečnost a provoz svého stanoviště
5. Příprava a průběh vaření
Každý tým si zajistí:
Kotlík na oheň
Povolené suroviny, pracovní pomůcky
Výzdobu stanoviště
Organizátor poskytne:
Pitnou vodu, pracovní stůl, dřevo, jednorázové misky a lžíce, ubrousky, pečivo
Čas na vaření: 4 hodiny (8:00–12:00)
Po skončení je tým povinen uvést stanoviště do původního stavu
6. Hodnocení
12:00 – Hodnocení odbornou porotou
12:30 – Degustace návštěvníky + hlasování o „Miláčka publika“
Hlasování probíhá pomocí poukázek zakoupených u pořadatele
Zakázáno vydávat guláš návštěvníkům před oficiální ochutnávkou
7. Vyhlášení výsledků
14:00 – Vyhlášení vítězů a předání cen